Нов закон за ДДС

Цветан Радушев - Подкаст
Цветан Радушев - Подкаст
Нов закон за ДДС
/

Сподели:

Цветан Радушев - Подкаст
Цветан Радушев - Подкаст
Нов закон за ДДС
/

Гост в подкаст епизода е Христо Петров, с който обсъждаме промените навлизащи в България съвсем скоро и са относно нов закон за регистрация по ДДС.

Нов закон за ДДС

Досега всяка държава е имала собствен праг на регистрация по ДДС. Това означава, че е онлайн търговците е трябвало да минат определен оборот, който сега ще бъде един и същи. В интервюто се разглежда досегашните закони, след което новия закон за регистрация по ДДС.

Предимствата на новия закон

Новият закон влиза в сила от 1 Юли 2021 година. За хората, които продават в България прагът ще бъде от 50 000 лева, но ако продават и в друга страна извън България прагът ще бъде 10 000 евро. Прагът е значително намален, но има своите предимства. Предимствата главно ще засегнат големия и средния бизнес, защото намалява разходите за счетоводство в отделните държави. Предимствата от новия закон за повече и оказват влияние на счетоводството. Може да имате един счетоводител, който да води данъчното облагане във всяка една от държавите. По този начин от вас ще се изисква да заплатите нужната сума в НАП в съответната държава на регистриране.

Цялото видео за новия закон за регистрация по ДДС можете да гледате от линка: https://zerotosuccess.bg/nov-zakon-za-dds, както и статията, описваща подробно отговорите на всеки един въпрос.

В епизода:

01:09

Какъв беше досегашния праг на регистрация по ДДС и каква промяна е настъпила?

05:42

Къде ще се плаща начисленото ДДС след 1 Юли 2021 година?

09:42

Какъв е срокът за регистрация по новия закон за ДДС?

15:39

Какви са цените на доставка с куриер и поща?

17:47

Как ще се начислява ДДС на крайния клиент?

22:15

Какви са промените на различните пазари – Amazon, eBay, Etsy?

Допълнителни линкове:

За Подкаста

В подкаста Цветан разкрива всичките си стратегии за онлайн бизнес, източници на доходи и маркетингови съвети и трикове, така че да можете да сте на гребена на вълната с вашия онлайн бизнес.

Открийте как можете да създадете множество потоци от доходи, които работят за вас, така че да имате време и свобода да правите това, което обичате, независимо дали става въпрос за пътуване по света или просто да живеете удобно у дома.

От 0 до Успех подкаст с Цветан Радушев

Цветан
Радушев

От 0 до Успех
подкаст

Цветан Радушев е един от най-успешните дропшипинг eBay и Amazon онлайн търговци в България.