Правилно съхраняване на криптовалута

Биткойн
Биткойн
Правилно съхраняване на криптовалута
/

Сподели:

Биткойн
Биткойн
Правилно съхраняване на криптовалута
/

Правилно съхраняване на криптовалута

Изключително важно е, ако сте решили да инвестирате или вече сте инвестирали в криптовалута нейното правилно съхраняване. Биткойн е основната и най-важната за криптовалута сред останалите, тъй като тя е първата на фондовата борса. Не съм финансов анализатор и инвестицията в криптовалута е изцяло риск и отговорност на всеки индивидуално.

Видеото за правилно съхраняване на криптовалута можете да гледате от линка: https://zerotosuccess.bg/pravilno-suhranqvane-na-kriptovaluta

Какво е биткойн?

Биткойн е първата децентрализирана дигитална криптовалута. Създател на Биткойн е Сатоши Накамото. Не се знае дали това е един човек или цяла организация от хора. Най-малката единица на Биткойн се нарича сатоши. Прочетете повече за бъдещето на криптовалутата и инвестирането в нея.

Какво означава децентрализирана криптовалута?

За да прехвърлите своите пари в момиента, вие използвате трета страна, която е посредник между вас и лицето, до което искате да бъде изпратена сумата. Посредник между транзакциите са банките и вашите пари се съхраняват от тях. Банките са несигурна институция. Ако банката ви фалира, то вашите пари ще бъдат изгубени и не се знае дали ще бъдат възстановени. При Биткойн не се налага да има трета страна за извършване на транзакцията.

Сигурен ли е биткойн?

Алгоритъмът на Биткойн е много добър и това прави неговата сигурност висока. Мрежата става все по-голяма и по-сигурна, тъй като всеки едип копач има достъп до мрежата и е публична за всеки. Повече за алгоритъма на Биткойн, извършването на транзакции и добиването на биткойн можете да прочетете в статията, която написах.

Как правилно се съхранява криптовалута?

Най-правилният начин за съхраняване на криптовалута са офлайн леджерите. Достъп до тях имате единствено и само вие, ако някой има достъп до вашия публичен ключ или паролите ви. Голяма грешка е да се държат голямо количество биткойни в онлайн борси и портфейли, които могат да бъдат на апликация на мобилно устройство или настолен компютър. Няма как да бъдете сигурни кой стои зад проекта.

Получете 20% отстъпка за своя Ledger Nano при правилно съхраняване на криптовалута: https://zerotosuccess.bg/bitcoin-ledger

В епизода:

02:13

Какво е влиянието на инфлацията върху цените на стоките на пазара?

03:56

Какви са основните неща, които трябва да знаете за биткойн?

05:32

Как се осъществява прехвърлянето на биткойн чрез неговия сигурен алгоритъм?

06:53

Какво представлява процесът на добиване на биткойн чрез ASIC майнер?

09:12

Как се съхранява правилно криптовалута?

11:31

За какво служат двата стандарта BIP-39 и BIP-44?

13:56

Каква е разликата между Ledger Nano S и Ledger Nano X?

15:09

Как да закупите и защитите Ledger Nano?

Допълнителни линкове:

За Подкаста

В подкаста Цветан разкрива всичките си стратегии за онлайн бизнес, източници на доходи и маркетингови съвети и трикове, така че да можете да сте на гребена на вълната с вашия онлайн бизнес.

Открийте как можете да създадете множество потоци от доходи, които работят за вас, така че да имате време и свобода да правите това, което обичате, независимо дали става въпрос за пътуване по света или просто да живеете удобно у дома.

От 0 до Успех подкаст с Цветан Радушев

Цветан
Радушев

От 0 до Успех
подкаст

Цветан Радушев е един от най-успешните дропшипинг eBay и Amazon онлайн търговци в България.