fbpx

Дропшипингът не работи така през 2021

Zero to success
Дропшипингът не работи така през 2021
/

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Здравейте отново от мен, Цветан Радушев, приятели. Искам да ви споделя, че дропшипингът през 2021-ва година работи доста по-гладко, отколкото този през 2020. Нека се върнем и на основната тема на този канал, а именно онлайн бизнеса. В това видео ще синтезирам информация, която ще ви научи на основни и важни неща, които трябва да знаете за дропшипинга преди да стартирате.
Какво не работи в дропшипинга и кои са най-често допусканите грешки?
Както знаете този бизнес е много динамичен и само за една година нещата много се промениха. Много е важно човек да знае какво иска, за да получи резултатите, които му трябват. Информацията ще бъде разделена на две части, а именно готови платформи и собствен онлайн магазин. Ще обясня за предимствата, директните проблеми и потенциалните проблеми. Ще започна с Amazon, защото много хора си мислят, че все още могат да дропшипват в него, но това далеч не е така.
Amazon FBA и FBM
Важно е да отбележа, че при Amazon парите идват със закъснение и те работят само с директна банкова сметка. Тоест, ако решите, че ще продавате в Amazon, трябва да знаете, че закъснението, с което ще получавате парите си, е на всеки 14 дни и след това 2-3 дни до банката. В зависимост от това на кой пазар ще продавате има различни изисквания, както и възможности за продажба.
Amazon FBA
За тези от вас, които не знаят какво е FBA, ще споделя, че това е складирането на вашите продукти в склада на Amazon. Тоест те поемат изцяло логистиката. Това е моделът, който Амазон толерира на 100% и всеки един човек, който желае да продава в тази платформа, трябва да има за крайна цел да продава на FBA. Най-добрият модел за самия Amazon е именно този. Amazon все повече ограничават всички останали методи за търговия в тяхната платформа, защото тяхната крайна цел е да имат пълен контрол над всичко.
Amazon FBM
Моделът, който ни дава възможност сами да изпращаме нашата стока. Амазон няма отговорност върху това. Тоест можем да правим дропшипинг или да изпращаме чрез външен склад, в който сме поставили продуктите си. Възможните проблеми тук са много, но основният е, че в момента спират акаунти много често, защото не са поставени валидни тракинги в тях. Тоест, ако вие решите все пак да продавате чрез дропшипинг, трябва да имате валидни тракинги. Преди време това не беше така и имаше изключително много дропшипъри в Amazon, които просто отбелязваха продуктите като изпратени, работеха без проблеми. В момента се валидират само няколко куриерски компании и това вече не работи в полза на дропшипинга. Смело мога да кажа, че в Amazon е почти невъзможно да се прави дропшипинг през 2021-ва година.
eBay
За разлика от Amazon, където, ако не въвеждаш тракинги, те спират, в eBay няма проблеми. Дропшипингът в eBay работи много добре и до ден днешен. Дори на английския пазар те не играят никаква роля. Парите се получават през PayPal, който има сравнително висока такса и в началото задържа пари за 21 дни или докато стоката пристигне до клиента. Дропшипингът в eBay не е позволен според самия eBay, но куриозът е, че самите те нямат собствени складове и почти изцяло продавачите в платформата са дропшипъри. Най-разпространеният модел е Amazon -> eBay.
Собствен сайт
Най-важното звено в продажбата със собствен сайт е рекламата и затова ще ви кажа какво се случва в последно време.
Какви са предимствата и недостатъците?
Няма да сравнявам различни платформи, защото вече съм го правил, но ще подчертая, че съм любител на WooCommerce, защото Shopify е скъп, а според мен особено за стартиращите бизнеси, е важно да изрежат по ъглите и да не набутват огромни суми пари в сайтовете си. При такса от $29 на месец в Shopify и 2% такса от целия оборот, добавяме и това, че ще ми трябват множество платени инструменти. Та може да се окаже, че ако си направим сметката, не е най-изгодният вариант. Докато при WooCommerce няма допълнителни такси. Ще спомена също, че повечето хубави неща са платени. И преди някой да каже, ама за Shopify не плащаш хостинг, ще кажа, че за нуждите на един стартиращ онлайн магазин хостингът е не повече от 10 лева на месец. Препоръчвам Hetzner, който на месец струва под 3 евро според нуждите ви. Рекламата е скъпа и ако не знаете как да пуснете своята реклама, ще си вкарате автогол. Рекламата работи, но за тези, които имат умения да правят правилно реклама. Вторият проблем е късият живот на продуктите. Много бързо продуктът спира да се продава. Ако търсим винаги хот продукти, след време има такова пренасищане на пазара и нещата умират много бързо. В повечето случаи сканирането е трудно.

За Подкаста

В подкаста Цветан разкрива всичките си стратегии за онлайн бизнес, източници на доходи и маркетингови съвети и трикове, така че да можете да сте на гребена на вълната с вашия онлайн бизнес.

Открийте как можете да създадете множество потоци от доходи, които работят за вас, така че да имате време и свобода да правите това, което обичате, независимо дали става въпрос за пътуване по света или просто да живеете удобно у дома.

tsvetan-radushev-podcast

Цветан
Радушев

От 0 до Успех
подкаст

Цветан Радушев е един от най-успешните дропшипинг eBay и Amazon онлайн търговци в България.