fbpx

Инвестиции в акции през 2021 година

Печелене на пари от инвестиции

Инфлацията е намаляване на стойността, с която се обезценяват парите или казано с други думи, покупателната стойност на парите спада. В тази статия ще разгледаме топ 11 инвестиции в акции на компании, с които е добре да бъдете запознати, ако желаете да съхраните парите си. Преди да инвестирате своите пари в акции намерете компании, които имат стабилен и сигурен растеж в миналото.

1. Здравни компании и лекарства

Shrodinger
Компанията е основана през 1990 година и нейната основна дейност са биофармацевтиката и биоинженерството. Изчислителната платформа на компанията се базира на физиката и позволява разработването на различни лекарства, включително и създаването на софтуерни програми, спомагащи за откриването на различни молекули и използването им за създаване на нови лекарства.

Davita
Компанията е основана през 1979 годинаи неиният сновен ангажимент е предоставянето на услуги за бъбречна диализа и краен стадий за бъбречни заболявания. Компанията разработва решения и осигурява на своите пациенти с бъбречни заболявания повишаване на качеството на здравето и начин на живот.

Merck
Компанията е основана е основана през 1668 година и е първата фармацевтична и химическа в света. Предоставя на учени и инженери най-добрите в класа лабораторни материали, технологии и услуги. Притежава широка гама от продукти, разширен глобален отпечатък и водеща в бранша платформа за екелектронна търговия. Целта на компанията е да направи по-опростени, по-бързи и по-безопасни изследванията и производствата на биотехнологии.

Abbvie
Компанията е основана пред 2013 година. Тя е силно фокусирана изследователска биофармацевтична компания, която се справя с най-тежките здравни предизвикателства. Компанията предлага нови подходи за справяне с днешните здравни проблеми, включващи животозастрашаващи и хронични заболявания.

Инвестиции в акции на тези компании са моят фаворит.

2. Инвестиции в акции в транспортни услуги

UPS
Компанията е основана през 1907 година и е стартирала като малка куриерска фирма, а сега е най-голямата компания за доставки в света. Услугите, които предоставя, включват изпращане и проследвяне на писма, пратки и колети. Също така компанията предоставя транспортно наемнически услуги на своите клиенти.

FedEx
Компанията е основана през 1971 година и е известна със своите услуги за международни доставки в световен мащаб. Като всяка друга компания за доставки по цял свят, тя се конкурира с останалите, предоставяйки на своите клиенти разнообразна работна сила, база доставчици и поддържаща култура.

EXP
Компанията е основана през 1906 година и предоставя инженерни, архитектурни, дизайнерски и консултански услуги на вече изградената и естествена среда в света.

3. Комуникации

Crown Castle
Компанията е основана през 1994 година и е инвестиционен тръст за недвижими имоти, както и доставчик на споделена комуникационна инфраструктура. Мрежата на компанията включва множество телевизионни кули и хиляди километри прекарани комуникационни влакна в Америка.

4. Акции на хранителни компании

Coca Cola
Компанията е основана през 1886 година и е търговска марка, чиято най-популярна и най-продавана газирана безалкохолна напитка се предлага по целия свят. Компанията произвежда още няколко напитки, които носят нейната търговска марка, но са различни по вкус и състав от класическата напитка.

Kraft Heinz
Компанията е основана през 2015 година и притежава множество различни марки. Предлага на своите клиенти високо качество продукти и разнообразни вкусове. Едни от марките, които са известни и са част от компанията, са Oreo, Jacobs, Philadelphia, Tuc, Toblerone.

Kroger
Компанията е основана през 1883 година и се занимава с търговия на дребно. Тя поддържа пазари в множество щатове в Америка, включително хипермаркети, супермаркеи, универсални магазини, както и магазини за бижута.

5. Онлайн търговия

Walmart
Компанията е основана през 1962 година и предоставя на своите потребители най-големия пазар за търговия на дребно. Магазините на компанията включват абсолютно всякакви разнообразни стоки. Освен това компанията изплаща дивиденти и притежава стабилни основи.

Amazon
Компанията е основана през 1994 година и се фокуриса върху електронната търговия, изчислителни облаци, цифров поток и изкуствен интелект. Компанията е една от най-големите компании в американската индустрия за информационни технологии. Нейният пазар предлага множество разнообразни продукти на потребителите.

6. Закупуване на акции на транспортни компании

CNI Canadian National Railway
Компанията е основана през 1919 година и притежава най-голямата железопътна линия в Канада, както по отношение на приходите, така и по отношение на физическия размер на своята железопътна мрежа. Осъществяват се множество транспортни дейности между Канада и Америка.

7. Инвестиции компании за строителство

CAT – Caterpillar
Компанията е основана през 1925 година и е водещ световен производител на строително и минно оборудване, дизелови и газови двигатели, индустриални газови турбини и дизел-електрически локомотиви. Компанията се отличава със своите услуги, предлагани през жизнения цикъл на продукта, авангардните си технологии и десетилетия опит в продукта.

8. Рециклиране и обработка на боклук

WM – Waste Management
Компанията е основана през 1968 година и се занимава с управление на отпадъци и екологични услуги. Тя е водещ доставчик на цялостно управление на отпадъците в Америка. Компанията предлага услуги като събиране и изхвърляне на боклук, рециклиране и наем на сметища.

9. петролни компании

Chevron
Компанията е основана през 1979 година и се ангажира във всички аспекти на петролната промишленост и природния газ. Нейната дейност включва проучването и производството на въглеводороди, рафиниране, маркетинг, транспорт, производство и продажба на химикали, както и производство на електроенергия.

10. Общи компании

BRK – Berkshire Hathaway Inc.
Компанията е основана през 1839 и притежава всякакъв тип разнообразни бизнеси, включително сладкарски изделия, търговия на дребно, железопътни линии, обзавеждане за дома, енциклопедии, производители на прахосмукачки продажба на бижута, производство и дистрибуция на униформи, както и няколко регионални електрически и газови компании.

11. Технологични компании

Apple
Компанията е основана е през 1976 година и е всеизвестна американска мултинационална корпорация, чиято дейност е съсредоточена в производстовото и продажбата на потребителска електроника, компютърен софтуер и персонални компютри.

Можете да научите малко повече за това какво мисля за инвестиции в недвижими имоти от видеото в моя канал:

Като заключение ще споделя, че не съм финансов анализатор и вие сами трябва да поемете риска за своите инвестиции. Можеш да научиш повече за моя бизнес в безплатното онлайн учлипище https://zerotosuccess.bg/online-kurs-bezplaten или в личната ми страница https://tsvetanradushev.biz.

Сподели публикацията

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Абонирай се за Бюлетина

Получавай ъпдейти за нови статии

Вижте още

Искаш ли да развиваш бизнеса си?

Сграбчи своето бъдеще, придобий истинска свобода и започни да разполагаш с времето си сам!

Събитие но онлайн търговия